facebook tracking

Ronja flyttar till Gotland

Att flytta är ett stort beslut som kan vara både nervöst och jobbigt. Men det kan också leda till att du hittar hem. Så blev det för Ronja. Följ hennes resa från Uppsala till Gotland i vår miniserie här under! Och missa inte Sofies topp 5-lista på saker att göra eller uppleva på ön. Happy scrolling!

Ronja flyttar till Gotland – en miniserie

Har du funderat på hur det är att flytta till Gotland och Visby men inte riktigt klurat ut hur man gör? Oroa dig inte, Ronja klurar ut det åt dig! Följ Ronjas resa från Uppsala och vårt kontor i Solna till fantastiska Gotland och vårt Visby-kontor 🛳☀️🌴🌊 

Avsnitt 1: "Vad har jag gjort?!"

Avsnitt 2: "Det känns som att jag har kommit hem"

Avsnitt 3: "Mitt lilla hus, som jag bor i nu, här i Visby"

Avsnitt 4: "Min nya slogan!"

Sofie testade livet på Gotland

Sofie Finnsson jobbar som BI-utvecklare på Svenska Spels kontor i Solna. Efter att ha besökt vårt kontor i Visby då och då insåg hon att hon blivit mer och mer förälskad i ön. Så förälskad att hon provade på att bo där i 6 månader.

👋 Sofie, Hur är det att bo på en ö jämfört med fastlandet? 
Det märks inte jättemycket i det vardagliga livet mer än att tidningarna kommer senare på dagen beroende på vilken båt de kommer med från fastlandet :)  Men känslan av att vara på en ö finns där! Framförallt då havet alltid är i närheten om man befinner sig i Visby och att resor till familj och vänner på fastlandet behöver planeras lite mer. Men annars skulle jag säga att det inte skiljer så mycket. 

Hade du några fördomar om att bo på Gotland? 
Jag trodde att det skulle vara helt folktomt, öde och helt stängt under vinterhalvåret. Så fel jag hade! Det är absolut mindre folk än på sommaren och vissa restauranger kan vara stängda, men det är liv och rörelse som i vilken stad som helst. Jag hade också en fördom om att Gotlänningar skulle vara mer varma och trevliga än andra man kanske stöter på, och det var helt rätt!

Vilka är dina topp 5 saker att göra eller uppleva på Gotland?

·  Domkyrkan i Visby är jättevacker så den är värd ett besök

·  Ta en promenad längst strandpromenaden, upp genom ringmuren och avsluta med en middag på créperiet

·  Ta dig ut till VOK-stugan eller Kinnerstugan och jogga eller promenera i dom fina motionsspåren

·  Åk ut till Halshuk och njut av utsikten från de höga klipporna

·  Är du modig, ta ett dopp vid kallbadhuset! Du har oftast sällskap då många badar året runt. Det är en häftig upplevelse att bada i det kalla havet när det inte är högsommar.

Läs en längre intervju med Sofie om hennes jobb och hennes tid på Gotland här

Norra Hansegatan 17
621 39 Visby Vägbeskrivning 010-120 00 00 Se sida

Göteborg

Kyrkogatan 25
411 15 Göteborg Vägbeskrivning 010-120 00 00 Se sida

Solna

Evenemangsgatan 17
169 79 Solna Vägbeskrivning 010-120 00 00 Se sida

Vi är Svenska Spel

Vi har kontor i Visby, Solna och Göteborg. På Svenska Spel får du möjlighet att växa och utvecklas. Och vi gör det tillsammans. Vi är modiga, nyfikna och vi strävar efter enkelhet i allt vi gör och vi är stolta över att vara en arbetsplats där hälsa, professionell utveckling och vårt ansvar alltid är i fokus. Vill du också bli en Svenska Spelare? Kolla in våra lediga jobb på vår karriärsida.

TIll vår karriärsida
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor