facebook tracking

Rekryteringsprocessen på Svenska Spel

Vad kul att du är nyfiken på vår rekryteringsprocess! Här kommer du bl. a. få reda på vad vi menar när vi slänger oss med uttryck som löpande urval och kompetensbaserad rekrytering. Du kommer dessutom få en bättre bild av hur din kandidatresa på Svenska Spel kommer se ut. Välkommen in i rekryteringsprocessens förlovade land

Kompetensbaserad rekrytering

På Svenska Spel arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering. Anledningen är enkel, när vi i varje urvalssteg enbart fokuserar på det som är viktigt för att lyckas i rollen minskar effekterna av fördomar och förutfattade meningar. Slutresultatet blir mindre påverkat av irrelevanta faktorer som ålder, kön, etnicitet, lärosäte, cv:ts disposition, profilbild, fritidsintressen och så vidare. För det spelar ingen roll om du gillar crossfit, bridge eller att ta långa skogspromenader. Eller om du inte gör det. Det är din kompetens som avgör, helt enkelt.

Löpande urval?

I de allra flesta rekryteringar tillämpar vi löpande urval. Men vad innebär det egentligen? Det innebär att vi snabbt och effektivt ska kunna komma i mål med en rekrytering. Detta betyder att vi sällan har en sista ansökningsdag eller samlar ihop kandidater och går igenom ett steg i rekryteringsprocessen i taget. Detta är för att du ska få återkoppling så fort som möjligt på din ansökan oavsett om vi gärna vill prata mer med dig, eller om det inte räckte hela vägen denna gång. Innebär detta att om jag passar kravprofilen och söker tidigt så kan det vara till min fördel? Ja, det kan hända, förutsatt att du matchar med vad vi söker förstås. 

Hur kan kandidatresan se ut då?

Observera att nästan ingen kandidatresa är den andra lik. Nåja, likheter finns såklart men du förstår poängen. Tidslinjen nedan är ett exempel på hur en rekrytering kan gå till, så se den som ett exempel och fråga oss om det är något du undrar över. Vi vet att den kan verka lång med många steg, men vi lovar att det är inte så farligt. Alla steg är dessutom noggrant utvalda för att hjälpa både dig och oss. Så det finns alltid en anledning till varför ett visst steg ingår i processen.

Du skickar in din ansökan

Vi blir glada och läser den så fort vi kan.

Vi gillar din kompetens

Så vi kallar dig till en första intervju. Den sker troligen på telefon eller via Teams.

Vi tror att du kan passa i rollen

Så vi kallar dig till en andra intervju, här kanske du får träffa några i teamet du skulle jobba med.

Vi testar

Om du gått vidare till nästa steg är det mest troligt dags för lite tester. Vilka tester du får göra beror såklart på vilken roll du söker.

Hur gick testet?

Alla som gör tester får en personlig teståterkoppling där du går igenom resultatet med en av våra rekryterare.

Referenstagning

Nästa steg är att vi tar referenser och gör en bakgrundskontroll. Allt sker givetvis digitalt, referenserna tar vi via RefApp och bakgrundskontrollen är en blankett du signerar digitalt med Bank-ID.

Signed, sealed, delivered?

I det här steget har du fått ett erbjudande (hurra!) att ta ställning till. Givetvis sker även signeringen av anställningsavtalet digitalt. 

Preboarding!

Hur gärna vi än vill att du ska börja på en gång är det inte ovanligt att det kan dröja en stund. Därför får du en länk av oss till vår pre-boardingsida, där du kan bekanta dig lite med med oss, våra olika affärsområden och givetvis lite frågor och svar. Allt för att underlätta din onboarding som startar när du gör din första dag.

Varför Svenska Spel?

Våra medarbetare är det absolut viktigaste vi har. Vi är säkra på att du presterar bäst om du mår bra, utvecklas och har kul på jobbet. Därför har vi tagit fram ett paket med förmåner, aktiviteter och initiativ som vi tror bidrar till just det. Visste du till exempel att vem som helst kan starta en tränings- eller fritidsklubb? Just nu har vi över 10 aktiva klubbar inom allt från padel och fotboll till dart och vandring.  

Kolla in våra förmåner
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor